Janis Mazeiks îl va succeda pe Peter Michalko în funcția de ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova

0
39

   Misiunea diplomatică a ambasadorului Peter Michalko în Republica Moldova a luat sfârșit, iar succesorul lui în această funcție este Janis Mazeiks, subsecretar de stat, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia, scrie compania media „Culisele Diplomației” citată de Ziarul de Gardă.

   Conform sursei, noul ambasador al Uniunii Europene în R. Moldova este licențiat în științe politice și masterand în drepturile omului și democratizare, a fost reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei, șef al departamentului organizații internaționale și drepturile omului, consilier al președintelui leton pe politică externă, ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în perioada 2013-2018 a fost ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

Reamintim că, Peter Michalko a fost numit șef al Delegației UE la Chișinău, în luna mai 2017 și l-a înlocuit pe Pirkka Tapiola, numit șef al Delegației UE în R. Moldova în anul 2013.

Articolul precedentCum a condus Ana Bejan fosta școală nr.1 din Soroca? / VIDEO
Articolul următorDescoperiți India! Oportunități economice în Maharashtra
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.