Iurie Todirean, consilier raional: de ce poliția este chemată pentru a face ordine la Direcția Învățământ? / VIDEO

0
1126

În debutul ședinței de astăzi a Consiliului raional Soroca, consilierul Iurie Todirean a abordat două probleme care sunt mediatizate în societate: trecerea Spitalului raional în gestiunea Ministerului Sănătății și situația creată la Direcția raională Învățământ.

Și dacă referitor la spital consilierul Todirean s-a limitat la solicitarea informației ce ține de trecerea patrimoniului instituției de la o entitate la alta, ce ține de situația care se atestă la Direcția Învățământ, s-au pus mai multe întrebări: de ce autoritățile raionale tolerează situația care persistă în această Direcție? De ce noua șefă a Direcției și mentora acesteia nu răspund la solicitările consilierilor și nu sunt prezente nici la ședința Comisiei de specialitate și nici la ședința Consiliului raional? De ce se permite hărțuirea morală și psihică în raport cu angajații? De ce s-a ajuns până acolo că, la soluționarea problemelor de acolo să fie solicitată poliția? De ce se utilizează transportul instituției în scopuri personale? De ce noua șefă de la învățământ racolează la partidul pe care îl reprezintă, în orele de serviciu, cadre didactice? Consilierul Iurie Todirean a propus să fie anunțat un nou concurs pentru ocuparea funcției de Șef al Direcției raionale Învățământ.

Președintele raionului, Veaceslav Rusnac, prezent la ședință, și-a exprimat părerea cu privirea la două cele subiecte, menționând că raionul a alocat, în ultimul timp, circa 10.000.000 de lei pentru reparația Spitalului raional, dar soarta instituției a fost decisă de autoritățile centrale. Cât ține de situația creată la Direcția Învățământ, oficialul a punctat că se exagerează referitor la situația creată și că doar 4-5-6 persoane din cadrul Direcției își exprimă dezacordul cu activitatea noii șefe și că autoritățile raionale se vor conforma deciziei instanței de judecată or, pe acest caz este deschis un dosar.

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

 

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentTest de cultură generală: Poți ghici care dintre țări sunt reale și care sunt țările inventate?
Articolul următorFotografiile găsite într-un pod din satul Roșietici, Florești au devenit subiect de știre pentru Washington Post
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.