Ion COȚAGA: „Anul trecut am strans o tona la hectar, iar anul asta se preconizeaza 4,5 tone”

0
386

Recoltă bogată de cereale în acest an. În nordul Republicii Moldova a început secerişul, iar agricultorii sunt mulţumiţi şi spun că roada de grâu va fi mai mare de 4 ori faţă de 2020. Zilele trecute, mulţi dintre ei au primit motorină oferită de Guvernului României, care le este de mare ajutor acum, când au început treieratul.

Ion Coţaga a semănat 300 de hectare de grău şi orz în satul Egoreni, raionul Soroca. Şi dacă anul trecut roada i-a fost afectată de secetă, acum agricultorul e sigur că-şi va umple hambarele.

ION COŢAGA, agricultor: „De om avea noroc şi om avea aşa timp vreo 8-10 zile noi credem că o să ne isprăvim. Anul trecut am strans o tona la hectar anul asta se preconizeaza 4,5 tone”.

Fermierul a primit din partea României combustibil în valoare de 30 de mii de lei, care îi este acum de mare folos.

ION COŢAGA, agricultor: „Chiar acum două zile în urmă, sâmbătă am primit motorină care ni s-a promis de la Guvernul României şi vreau să mulţumim din partea agricultorilor din Republica Moldova fraţilor de peste Prut. E de folos, eu direct am turnat-o în combină şi pe patru zile noi avem de strâns, la trei combine”.

MIHAI MORARI, combainer: „Roada se arată frumoasă faţă de anul trecut e mult mai frumoasă. O să ne străduim să o strângem la timp să o ducem în hambare”.

ION COŢAGA, agricultor: „În mână am măsurător de umiditate, cu dansul măsurăm şi grîul, floarea soarelui, porumb. Astăzi am început recoltarea grâului dar măsurătorul ne arată că umiditatea este de 15,4, probabil  o să mai zăbovim o  zi să se coacă mai bine, condiţia de strângere este de 13 % umiditatea”.

După recoltarea grâului şi orzului, va urma şi cea a rapiţei.

(SURSA: TvrMoldova)
Articolul precedentPatru soroceni au fost confirmați, ieri, cu COVID
Articolul următorTrei persoane au decedat, ieri, din cauza COVID-ului. Vezi dacă printre victime sunt și soroceni.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.