Între 3.750 și 6.000 $ lunar promite Moscova fiecărui voluntar care este gata să lupte în Ucraina

0
209

Rusia a început să lanseze apeluri la ‘mobilizarea de voluntari’ în fiecare din regiunile sale pentru formarea de noi batalioane cu care să continue invazia în Ucraina, potrivit grupului de experţi americani de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW), relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Moscova ‘probabil a ordonat supuşilor federali’ (regiunile din Federaţia Rusă) să formeze batalioane de voluntari pentru a participa la invazia rusă în Ucraina, în loc de a declara mobilizare parţială sau totală, potrivit acestui think tank.

Corespondentul de război şi bloggerul rus Maksim Fomin a declarat că Rusia a început o ‘mobilizare a voluntarilor’, iar acesta înseamnă că ‘fiecare regiune trebuie să genereze cel puţin un batalion de voluntari’.

Apelul vizează de asemenea unele teritorii ucrainene ocupate de ruşi, cum ar fi oraşul Sevastopol din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Statul rus va fi nevoit să recruteze şi să stimuleze financiar pe cei care se vor înrola în noile batalioane, astfel încât această măsură să nu fie interpretată drept o ‘mobilizare în baza serviciului militar obligatoriu’, ceea ce ar presupune activarea tuturor rezerviştilor din Rusia.

Presa din Rusia a relatat că responsabili regionali recrutează bărbaţi în vârstă de până la 50 de ani (sau 60 pentru unele specialităţi militare) cu contracte de şase luni şi oferă salarii în medie între 220.000 şi 350.000 de ruble lunar (aproximativ între 3.750 dolari şi 6.000), potrivit experţilor ISW.

Statul rus oferă de asemenea o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de dolari), acordată din bugetul acestor entităţi, pe lângă beneficiile sociale pentru militari şi familiile lor.

În trupele ruse se observă o lipsă de comandanţi, indică Statul Major General al forţelor armate ucrainene.

‘Conform informaţiilor de care dispunem, rămâne scăzut nivelul de completare cu personal la nivel de comandanţi de pluton în unităţi ale Armatei a 2-a combinată a Districtului militar Central al Federaţiei Ruse. Motivul – pierderile semnificative şi refuzul de a participa la ostilităţile de pe teritoriul Ucrainei’, afirmă Statul Major ucrainean într-un comunicat.

Articolul precedent22 morți și peste 90 răniți – orașul Vinița, situat la circa 160 km de Soroca, a fost atacat de rachete rusești
Articolul următorConcediul de paternitate a fost extins – de la 56 de zile până la 12 luni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.