Ingredientul pe care să-l adaugi în apa cu care uzi căpșunele

0
147

Gustoase, parfumate, răcoritoare, sursă de nutrienți importanți pentru buna funcționare a organismului uman și vedetele unor deserturi delicioase, de la torturi și prăjituri până la salate de vară, căpșunele sunt, fără doar și poate, printre fructele preferate ale românilor. Pentru că sunt destul de ușor de îngrijit, mulți aleg să le crească în propria grădină. Tufele se plantează chiar în această perioadă a anului, la începutul – mijlocul primăverii.

În funcție de modul în care sunt îngrijite, de vreme și de soi, vor da primele roade la finalul primăverii sau începutul verii. Dacă vrei să fii sigur că vei obține o recoltă bogată, sănătoasă și gustoasă, îți vom dezvălui ingredientul pe care trebuie să începi să îl adaugi în apa cu care uzi căpșunele într-o anumită etapă a dezvoltării plantei: acidul boric.

Ce trebuie să faci

Acesta se adaugă în apa cu care udăm tufele în perioada de înflorire. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o jumătate de linguriță de acid boric pulbere într-o cană cu apă fierbinte. Amestecă cu grijă, până la dizolvarea completă a particulelor de acid. Soluția obținută se diluează apoi în zece litri de apă. Amestecul de apă și acid boric se folosește apoi la udarea tufelor de căpșune, în perioada de înflorire. Soluția poate fi aplicată, prin pulverizare, și pe frunze și chiar și pe flori.

Cei care au experință în acest domeniu știu că ingredientul are numeroase beneficii în ceea ce privește îngrijirea plantelor. Folosit în cantități mici și diluat corespunzător, este un îngrășământ eficient. În plus, reușește să țină, pentru o vreme, insectele dăunătoare departe de căpșune.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentSănătate pentru toți – Organizația Mondială a Sănătății a sărbătorit cea de-a 75-a aniversare
Articolul următorCât de sigură mai este Turcia ca destinație de vacanță, după cutremurele devastatoare?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.