Îndemnizații de 96 mii și 120 mii lei pentru cadrele didactice tinere: Vezi cine poate beneficia de susținere

0
216
Foto: pixabay.com

Absolvenții instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar la programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate, domeniul Educație, care și-au făcut studiile pe locuri cu finanțare din taxa de studii pot beneficia de îndemnizația pentru susținerea cadrelor didactice tinere în sumă de 120 și/sau 96 mii lei – o decizie în acest sens a fost luată la 24 iunie, de către Guvernul Republicii Moldova.

 

Astfel, conform Hotărârii de Guvern, absolvenții care solicită prin cerere scrisă angajarea în câmpul muncii în instituțiile de învățământ prin repartizare de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vor beneficia în primii trei ani de activitate didactică de îndemnizații și de compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ, a consumului de energie electrică și termică.

Tinerii specialiști care vor întrerupe raporturile de muncă din inițiativă proprie sau pentru fapte culpabile până la expirarea termenului de trei ani de activitate didactică vor fi obligați să restituie în bugetul de stat sumele de bani deja primite, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Amintim că îndemnizația pentru tinerii specialiști încadrați în sistem constituie 120 mii de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior şi 96 mii de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ profesional tehnic postsecundar.

Ajutorul se achită etapizat: prima tranșă – în termen de o lună de la data angajării în funcţie, a doua – la expirarea unui an de activitate și a treia – la expirarea a 3 ani de activitate în funcţie.

Potrivit MECC, la moment sunt circa 2 000 de posturi didactice vacante în instituțiile de învățământ din țară.


Articolul precedentRaionul Soroca s-a mai mărit cu 500 de suflete
Articolul următorIon Baranov, al treilea medic sorocean decedat din cauza infecției COVID-19
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.