În locul catalogului de hârtie – catalogul electronic

0
237

Catalogul electronic poate fi implementat în toate instituțiile de învățământ general din țară, cu excluderea dublării informației pe suport de hârtie. Instrucțiunile privind implementarea catalogului electronic au fost propuse pentru dezbateri publice, scrie moldpres.md

Catalogul electronic este o aplicație web și poate fi accesat de pe orice dispozitiv care are acces la internet. Informația care se completează în sistemul informațional va putea fi accesată de către elevi și părinți, din cabinetul personal, la adresa electronică https://agenda.sime.md/

Instrumentul asigură evidența zilnică a reușitei și a frecvenței elevilor, inclusiv evaluări/note, comentarii, absențe, dar și date despre lecție, cum ar fi subiectul, tema de acasă, link-ul pentru lecțiile la distanța.

Catalogul electronic poate fi implementat la decizia administrației instituției de învățământ. Conectarea instituției se face în baza solicitării din partea conducerii instituției către Ministerul Educației și Cercetării /MEC/. Decizia instituției de învățământ privind renunțarea la catalogul școlar pe suport de hârtie și utilizarea exclusivă a catalogului electronic aparține conducerii instituției.

MEC susține că sistemul asigură un nivel înalt de securitate. „Digitalizarea și debirocratizarea sunt subiecte frecvent invocate de profesori. Catalogul electronic este un element important, care rezolvă ambele probleme. Școlile vor putea trece la catalogul electronic, fără a mai ține evidența notelor pe hârtie. Aceasta va facilita și va impulsiona procesul de adoptare a acestui sistem în toate instituțiile din țară”, susține ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Sistemul Informațional Catalogul electronic (SICE) a fost pilotat începând cu anul de studii 2020-2021 în 190 de instituții de învățământ general, iar din anul 2021 acesta a fost implementat în 379 de instituții la nivel național, ceea ce constituie 31,12% din numărul total de instituții.

Foto: catalogscolarelectronic.ro

Articolul precedentLa Soroca avansează lucrările de reabilitare și modernizare a Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat”
Articolul următorLa Sfat cu Inteligența Artificială: Sculpturi de animale din pepene verde
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.