În fondul de vânătoare al primăriei Visoca a fost vânat un șacal, iar în fășia forestieră a satului Vanțina au fost tăiați ilegal nouă arbori

0
347
  Inspectorii de mediu din Soroca au efectuat razii anti-braconaj și de combatere a tăierilor ilicite în teritoriul raionului. Au fost verificate 2 grupe de vânători, încălcări nu au fost depistate. Altfel, în fondul de vânătoare al primăriei Visoca a fost vânat un șacal.
Pe de altă parte, în extravilanul localității Parcani, au fost depistate două cazuri de încălcare a regulilor de gestionare a deșeurilor și au fost încheiate două procese-verbale în temeiul art. 154 alin. (1) Cod contravențional… În fâșia forestieră a localității Vanțina a fost depistat în flagrant un caz de tăiere ilicită a arborilor. Au fost tăiați nouă arbori de speciile cireș și salcâm, faptă sancționată contravențional conform art. 122 alin. (1) Cod Contravențional, cu amendă în valoare de 2500 lei.
 Raziile de contracarare a încălcărilor de mediu vor continua pe toată perioada rece a anului. Inspectoratul pentru Protecția Mediului solicită respectuos cetățenilor care sunt martorii unor defrișări ilegale de arbori să se adreseze la serviciul 112 sau linia verde a Inspectoratului pentru Protecția Mediului la numărul de telefonul 022-22-69-51. (SURSA: Inspectoratul pentru Protecția Mediului)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.