În atenția șoferilor! Dacă mergeți în România nu atârnați în mașină iconițe, odorizanți și alte „țețele”. Riscați amendă de până la 3.000 de roni.

0
900

Noul Cod Rutier al României prevede amenzi usturătoare pentru șoferii care își atârnă iconițe, odorizanți sau alte accesorii în mașină. Aceștia vor trebuie să plătească sancțiuni de 3.000 de roni, scrie realitatea.md

  Interdicția este motivată prin faptul că obiectele menționate ar putea reduce vizibilitatea conducătorului auto. De asemenea, legislația rutieră interzice și aplicarea afișelor, reclamelor, înscrisurilor sau accesoriilor pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea.

În cazul publicității, amenda variază între 1.305 și 2.900 de lei românești. Totodată, șoferii vor fi obligați să renunțe și la fotografiile cu membrii familiei sau apropiați, pe care obișnuiesc să le fixeze în dreapta lor. De asemenea, „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale” reprezintă contravenție și se sancționează cu până la 2900 de lei românești, conform presei de peste Prut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.