În atenția primarilor soroceni: Comisia Europeană a anunțat alocarea de granturi pentru accelerarea creșterii economice

0
98

Administrațiile locale din țara noastră ar putea beneficia de granturi europene pentru dezvoltare şi creștere economică. Conceptele de proiect urmează a fi depuse până pe data de 6 aprilie, transmite MOLDPRES.

Zece milioane de euro sub formă de grant sunt disponibile pentru municipalitățile țărilor Parteneriatului Estic. Comisia Europeană a anunțat alocarea de granturi pentru accelerarea creșterii economice în localități din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Concursul se va desfășura în cadrul Inițiativei UE “Primarii pentru Creștere Economică”. Inițiativa sprijină primăriile în conceperea Planurilor de Dezvoltare Economică Locală (LEDP), care își propun să stimuleze activitatea economică și să sprijine afacerile locale, care, la rândul lor, duc la îmbunătățirea serviciilor locale și au impact asupra creării locurilor de muncă și includerii femeilor pe piața muncii.

În prima fază a inițiativei, finalizată  în octombrie 2020, peste 400 de primării din regiune s-au angajat să atingă obiectivele inițiativei, iar peste 230 de planuri au fost concepute în conformitate cu orientările M4EG. Șaisprezece proiecte pilot sunt implementate în regiune.

A doua fază își propune să sprijine implementarea planurilor de dezvoltare economică locală.  La această etapă, începe pregătirea proiectelor de investiții și sprijin pentru inițiativele pilot. Va fi asigurat echilibrul geografic între țări și în interiorul țărilor, între capitale și regiuni.

Suma indicativă globală disponibilă în cadrul acestui apel pentru propuneri este de zece milioane de euro – cinci milioane de euro pentru Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Moldova, patru milioane de euro pentru Ucraina și un milion de euro pentru implementarea acțiunilor bazate pe Planuri de Dezvoltare Economică Locală.


Articolul precedentVisul de a avea, la Soroca, o Zonă Economică Liberă este aproape de realizare
Articolul următorSeră apărută printre blocuri la Soroca-Nouă: ce spun oamenii și primăria? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.