În atenția elevilor soroceni: Ultima săptămână de studii din acest semestru se va desfăşura online

0
401
Foto: pixabay.com

Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării (MECC) a emis astăzi, ieri, o cirulară prin care solicită reprezentanţilor organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului şi conducătorilor instituţiilor de învăţământ general să asigure în perioada 14-18 decembrie, finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial şi liceal. De asemenea, MECC anunţă că ultima săptămână de studii din acest an se vor desfăşura online.

„Reieşind din evoluţia situaţiei epidemiologice şi a riscului sporit privind transmiterea virusului SARS-CoV-2, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a emis astăzi, 10 decembrie, demersul nr.03/1-09/6906 prin care solicită reprezentanţilor organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului şi conducătorilor instituţiilor de învăţământ general să asigure în perioada 14-18 decembrie, finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial şi liceal, cu respectarea prevederilor Regulamentului de evaluare şi notare a rezultatelor învăţării, promovarea şi absolvirea în învăţământul primar şi secundar şi a Instrucţiunii cu privire la asigurarea condiţiilor speciale de organizare a tezelor semestriale în învăţământul liceal în contextul epidemiologic de COVID-19”, se arată în circulara MECC.

Totodată, în perioada 21-24 decembrie 2020, orele la disciplinele de studii conform Planului-cadru pentru clasele din ciclul primar, gimnazial şi liceal vor fi desfăşurate la distanţă, conform principiilor Zilelor de activităţi transdisciplinare, cu accent pe susţinerea stării de bine şi tematici potrivite contextului în preajma sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, în perioada 14-24 decembrie 2020 activităţile extraşcolare vor fi suspendate în incinta instituţiilor şi se vor desfăşura doar la distanţă.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării încurajează conducătorii instituţiilor de învăţământ secundar general să identifice cele mai relevante tematici şi resurse educaţionale disponibile pentru organizarea activităţilor nominalizate. (SURSA:trm)

Articolul precedentCum se numește statul care dă prioritate interlopilor în fața partenerului strategic
Articolul următorUn pod de 13 milioane a fost construit peste Răut, la Ștefănești
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.