În atenția apicultorilor: aplicația”Bee Protect” te ajută să-ți protejezi albinele de intoxicații

0
80

Executivul a aprobat conceptul aplicației “Bee Protect”, care promite să reducă numărul cazurilor de intoxicație a albinelor. Această aplicație inovatoare a fost creată cu scopul de a îmbunătăți comunicarea dintre producătorii agricoli și apicultori, reprezentând un pas important în protejarea albinelor.

Secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban a menționat, „Acest proiect permite agricultorilor să-și înregistreze locația stupinelor utilizând tehnologia GPS, iar producătorii agricoli și silvicultorii să se conecteze și să introducă informații despre terenurile agricole sau terenurile din fondul forestier gestionate, precum și stropirilor preconizate, detalii despre produsele de uz fitosanitar folosite. Astfel ca să primească notificarea pe dispozitivele mobile ale acestora. Deci este un sistem absolut necesar la ziua de azi pentru sectorul apicultură”,

Odată ce apicultorii primesc informațiile relevante prin aplicație, aceștia pot lua măsuri preventive pentru a-și proteja familiile de albine. Prin reducerea numărului de intoxicații ale albinelor, se asigură și polenizarea adecvată a culturilor agricole, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra randamentului și calității producției agricole în ansamblu.

Vasile Șarban a accentuat că în ultimii ani, peste 60% dintre familiile de albine, uneori și întreg efectivul, au fost intoxicate, din cauza comunicării defectuoase dintre producătorii agricoli și apicultori. Conform datelor oficiale, în prezent, în Republica Moldova sînt înregistrate aproximativ 7800 de stupine, cu un număr total de peste 260 de mii de familii de albine.

sursa : radiomoldova

Articolul precedentCurs valutar: astăzi, 8 iunie 2023, un euro costă 19 lei și 10 bani, iar un dolar valorează 17 lei și 82 de bani
Articolul următorMunicipiul Soroca mai are un „frate” – orașul Wuhan din China

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.