Împreună împotriva violenței: Fundația OAK și Asociația pentru Relații Comunitare în acțiune

0
36

În prevenirea și combaterea violenței în familie și a violenței bazate pe gen (GBV), Fundația OAK și Asociația pentru Relații Comunitare din România au organizat un atelier vital pentru Inspectoratul de Poliție Drochia. Evenimentul, care a avut loc astăzi, a reunit 20 de reprezentanți ai poliției, oferindu-le instrumentele și cunoștințele necesare pentru intervenții eficiente în situații sensibile.

Atelierul s-a bazat pe legislația națională și internațională în materie de prevenire și combatere a violenței în familie și GBV și a fost moderat de către experta Tatiana Catană. Participanții au fost încurajați să împărtășească experiențele lor, adresând întrebări punctuale și primind răspunsuri clare și concrete din perspectivă legală.

Un aspect deosebit de important abordat în cadrul atelierului a fost acordarea unei atenții sporite drepturilor victimelor violenței în familie și a GBV, subliniindu-se rolul crucial al poliției în protecția acestora. Cu sprijinul Fundației OAK și al Asociației pentru Relații Comunitare, participanții au fost echipați pentru a face față celor mai recente modificări legislative și pentru a acționa în mod eficient în lupta împotriva acestor fenomene sociale grave.

Într-un moment în care provocările asociate violenței în familie și GBV rămân presante, parteneriatul între Fundația OAK și Asociația pentru Relații Comunitare din România se dovedește a fi un pilon esențial în eforturile de combatere a acestor probleme. Prin consolidarea eforturilor și prin implicarea activă a tuturor actorilor relevanți, se deschide calea către un viitor în care violența în familie și GBV să fie într-adevăr un lucru din trecut.


Articolul precedentFemeie din Florești agresată sexual în propria locuință
Articolul următorPe ce bunuri a cheltuit cei mai mulți bani Primăria Soroca în anul 2023?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.