Gata cu luarea la armată „cu arcanul”

0
77

Peste doi ani vom putea spune: gata cu luarea la armată „cu arcanul”. Or, serviciul militare se va face doar pe bază de contract. Astfel, numărul militarilor prin contract a crescut în anul 2018 cu peste 300, iar cel al militarilor în termen a scăzut cu 400, datorită programului „Armata profesionistă 2018-2021”, aprobat anterior de autorități.

Potrivit acestui program, în 2019 numărul militarilor în termen va scădea cu încă 1 000, astfel încât, din 2021, serviciul militar să nu mai fie obligatoriu în R. Moldova, a anunțat premierul Pavel Filip, care a vizitat recent Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca. „În sfârșit, noi avem o viziune pentru domeniul apărării. R. Moldova nu poate întreține o armată foarte mare, dar suntem obligați să avem o armată bine pregătită și profesionistă”, a spus premierul într-un interviu ziarului „Național” . În cadrul aceleiași vizite, oficialul a discutat cu militarii despre condițiile de activitate, echipamentele folosite, dar s-a informat și despre procesul de pregătire a militarilor. La Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca are loc în aceste zile exercițiul multinațional „Scutul de foc – 2018”, care se desfășoară în scopul instruirii comune a armatelor ţărilor partenere. La acest antrenament participă circa 800 de militari din subdiviziunile de artilerie ale Armatei Naţionale, reprezentanţi ai Trupelor de Carabinieri, precum şi contingente din România şi SUA.

Articolul precedentDe marți vremea se va răci
Articolul următorCine nu și-a făcut vara sanie, va plăti scump pentru căldură…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.