(Foto/Video) Primul forum al tinerilor pedagogi a avut loc, astăzi, la Soroca

0
570

Evenimentul cu genericul „Tinerii pedagogi schimbă lumea” s-a desfășurat în incinta Palatului de Cultură Soroca, având scopul de a promova tinerii specialiști din domeniul învățământului și a profesiei de pedagog. 

La forum au participat atât pedagogii angajați în câmpul muncii în ultimii trei ani, cât și manageri ai instituțiilor de învățământ în care aceștia activează, primari care susțin tinerii specialiști, conducerea raionului și a Direcției Învățământ, dar și reprezentanți ai sindicatului de profil.

Participanții au luat cunoștință despre politice implementate de către autorități pentru susținerea tinerilor specialiști, iar mai multe educatoare și profesoare angajate în domeniul învățământului în ultimii trei ani au vorbit despre experiența lor de muncă (despre motivația lor de a deveni pedagogi, bucuriile și greutățile profesiei alese, veți afla din reportajul realizat de echipa Observatorului de Nord, pe care îl vom publica în scurt timp).

Printre avantajele profesiei, acestea au menționat faptul că activează într-un mediu plăcut, înconjurate de copii și tineri, schimbul de energie și emoțiilor pozitive cu copiii, susținerea colegilor și a mentorilor. 

La capitolul neajunsuri, au fost enumerate, printre altele: insuficiența materialelor didactice și a instrumentelor necesare în procesul educațional, obligația pedagogului de a scrie foarte mult, criza de timp pentru a pregăti activități practice, insuficiența timpului pentru a-l dedica vieții personale. 

Dascălii au fost felicitați de colegii de breaslă. Nadejda Seredenco, lidera sindicatului din învăţământ la Soroca le-a înmânat tuturor tinerilor pedagogi flori, iar președintele raionului le-a oferit în dar câte o tablă magnetică.

La final, toți cei care au pășit de puțin timp în nobila profesie de dascăl, au organizat un flashmob. 

În raionul Soroca activează 64 de pedagogi tineri, dintre care doar doi bărbați.

Potrivit informațiilor oferite de Direcția Învățământ, pentru a desfășura cu bine procesul educativ în anul 2019, în sistemul educațional din raionul Soroca este necesar de a angaja 26 de pedagogi.

GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.