„Evoluția” omului, în anul 3000: cum vom arăta cu toții peste 1000 de ani, cum ne va transforma tehnologia

0
682

Pentru cei mai mulți dintre noi, o clipă fără telefonul mobil sau fără laptop poate părea prea o eternitate. Cercetătorii au creat un model cu un aspect destul de ciudat, numit „Mindy”, despre care, spun ei, te face să înțelegi cum ar putea arăta oamenii în aproximativ 800-1.000  de ani, ca urmare a dependenței noastre de tehnologie.

Mindy a fost creat de Toll Free Forwarding și reprezintă o modalitate de a vizualiza modul în care tehnologia ne afectează corpurile

„Am obținut cercetări științifice și opinii ale experților pe acest subiect, înainte de a lucra cu un designer 3D pentru a crea un viitor om al cărui corp s-a schimbat fizic din cauza utilizării consecvente a smartphone-urilor, laptopurilor și a altor tehnologii”, au explicat inițiatorii studiului.

Conform modelului, ani întregi de privit în jos, la smartphone, vor avea ca rezultat o postură cocoșată, după cum se poate vedea și în modelul de mai sus. Între timp, mâinile noastre ar putea deveni încleștate, tot din cauza telefonului mobil.

„Menținerea cotului îndoit pentru o perioadă lungă de timp poate întinde nervul din spatele cotului și poate pune presiune asupra acestuia”, a declarat Dr. Nikola Djordjevic, de la Med Alert Help.

„Când lucrezi la un computer sau te uiți în jos, la telefon, mușchii din spatele gâtului trebuie să se contracte pentru a-ți ține capul sus”, a explicat, la rândul său, Dr. K. Daniel Riew, de la Spitalul New York-Presbyterian Orch Spine. „Cu cât te uiți mai mult în jos, cu atât mușchii trebuie să lucreze mai mult pentru a-ți menține capul”, a adăgat acesta.

Dacă vom arăta, sau nu, așa nu avem cum să știm, de vreme ce niciunul dintre noi nu va trăi până atunci. Totuși, există o posibilitate ca studiul să se adeverească. Ținem să-ți amintim că ai citit această știre, probabil, pe telefon, uitându-te în jos.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.