Escrocherie dirijată din penitenciar: A însușit sute de mii de lei de la o femeie sub pretextul că se va căsători cu ea.

0
288

O schemă de escrocherie condusă de un deținut dintr-un Penitenciar din țară a fost destructurată de ofițerii Direcției investigații „Sud”a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Cahul și Administrației Naționale a Penitenciarelor, sub conducerea Procuraturii Cahul, documentată timp de trei luni. Deținutul de 27 de ani este condamnat la închisoare pentru infracțiuni de tâlhărie și omor., scrie politia.md

 În speță, învinuitul, în perioada martie – septembrie 2021, a purtat discuții cu victima pe rețelele de socializare și, dându-i de înțeles că au o relație serioasă care va duce la căsnicie și profitând de încrederea femeii a obținut de la aceasta prin transferuri bancare pe diferite conturi peste 500 de mii de lei.

 Schema a fost deconspirată după ce femeia de 33 de ani a sesizat polițiștii despre faptul că o persoană a însușit de la ea 523 250 de lei. Banii au fost transferați pe conturile complicilor deținutului aflați la libertate.

  În urma măsurilor speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală întreprinse de polițiști s-a stabilit că deținutul ar fi acționat prin înțelegere prealabilă cu un alt deținut, cât și persoane aflate în libertate.

 Recent, polițiștii au efectuat mai multe percheziții în Penitenciarul nr. 5 Cahul și la domiciliile complicilor aflați la libertate, unde au depistat și ridicat telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, precum și alte materiale importante pentru urmărirea penală.

  În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie comisă în proporții deosebit de mari, iar conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 10 ani.


Articolul precedentUn alt accident grav cu implicarea unui motociclist. Un copil, în reanimare
Articolul următorCât câștigă angajații la BMW și ce mai primesc în plus față de salarii?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.