Eleva colegiului „Mihai Eminescu”, Cătălina Ghidirim, beneficiara „Bursei președintelui”

0
206

Cei mai buni 77 de studenți din instituțiile de învățământ superior și elevi din învățământul profesional tehnic vor primi „burse de merit”, pentru anul de studii 2018-2019. Printre pretendenții la „Bursa președintelui Republicii Moldova”, în mărime de 1025 lei este și Cătălina Ghidirim.

Absolventa gimnaziului “Alexandru Lupașcu” din comuna Volovița, în prezent este elevă în anul IV la Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca. “Studiez asistența socială. Am ales această specialitate din întâmplare, dar îmi place pentru că mi se pare mai aproape de suflet. Am ales să învăț în acest Colegiu, deoarece este o instituție bună și elevii care studiază aici, se știe, susțin bine examenele de bacalaureat. Aștept să primesc calificare în domeniu și să activez ca specialist”, ne-a spus Cătălina.

Viitoarea asistentă socială a aflat despre posibilitatea de a aplica pentru bursă de la profesori și nu a ezitat să se înscrie. Totodată tânăra îndeamnă elevii și studenții să fie activi și să participle în concursuri sau la instruiri care îi vor ajuta să crească.

Au fost evaluate mai multe candidature și, deoarece aveam cea mai mare medie din printer elevii din anul IV, a fost propusă candidatura mea. Am pregătit CV-ul meu în care am indicat toate succesele mele la învățătură, la olimpiade și la alte activități, pe care l-am depus pentru bursă. Am un sentiment de mândrie pentru faptul că am fost apreciată. Am muncit mult, deși nu pot spune că nu am avut deloc timp liber. Am combinat învățătura cu odihna.  Tinerii trebuie să se implice în astfel de concursuri, să nu le fie frică, pentru că niciodată nu știi de ce ești capapil. Potențialul și abilitățile pot fi appreciate numai dacă îndrăznești și aplici”, a mai spus bursiera.

În total vor fi acordate 15 „burse ale președintelui Republicii Moldova”, dintre care 10 burse pentru studenții din învățământul superior și 5 burse pentru elevii din învățământul profesional-tehnic. De „bursa Republicii” vor beneficia 12 studenți din instituțiile de învățământ superior, 30 de studenți vor primi „bursa guvernului” și 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.