Echipa ILPT „Constantin Stere” a făcut istorie la Salonul Internațional de Inventică și Antreprenoriat Inovativ

0
1159

Ai noștri ca brazii!

Institutul de Cercetare, Inovare și Transfer Tehnologic al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în parteneriat cu Academia Antreprenoriatului Inovativ și Asociația Obștească „Inovație în Educație de Performanță” a organizat, în perioada 12 – 13 octombrie 2023, Salonul Internațional de Inventică și Antreprenoriat Inovativ.

Echipa Liceului Teoretic „Constantin Stere” a fost reprezentată de doi profesori (Ciuvaga Victor și Manea Valeria) și cinci elevi, cu patru proiecte la activ (Deșan Dumitru, Revenco Victoria, Babără Alexandru, Onilov Artiom și Mușcinschi Cătălin). Toate proiectele elevilor soroceni au fost apreciate  cu Medalii de Aur… Premiul mare la categoria „Tânărul Inventator” a fost obținut de elevii Deșan Dumitru și Revenco Victoria, cu proiectul „Use of renewable energy sources”, profesor Ciuvaga Victor. IPLT „C. Stere” a obținut un Premiu special și o Cupă drept apreciere pentru motivarea și promovarea tinerilor inteligenți.

Salonul Internațional de Inventică și Antreprenoriat Inovativ promovează invențiile, literatura științifică publicată (cărți) ale autorilor (persoane fizice sau juridice), din Republica Moldova și de peste hotare, doritori să le facă cunoscute publicului larg. (Dan AOLEI. FOTO Victor CIUVAGA)

Articolul precedentUn bărbat de 59 de ani și-a bătut soția și soacra – bătrâna de 80 de ani a decedat pe loc
Articolul următorA fost emisă autorizația pentru efectuarea zborului neregulat pe ruta Tel Aviv – Chișinău
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.