Dușurile reci pe timpul verii, „moarte curată”: sfatul medicului care îți dă fiori reci, de-o viață te pui în pericol

0
913

Mai e puțin până în momentul în care ne vom confrunta cu valuri de caniculă ce ne vor da mari bătăi de cap și vom căuta fel și fel de soluții care să ne ajute să ne răcorim. Mulți dintre noi vor apela la băuturi răcoritoare cu gheață, la veșnicul aer condiționat, dar cei mai numeroși vor face dușuri reci, în speranța că se vor răcori pe o perioadă mai lungă de timp.

Experții avertizează asupra pericolelor iminente care derivă din expunerea la apă rece pe perioadele de caniculă. E foarte riscant pentru organism și mai bine ar fi să te orientezi către o baie fierbinte.

Nu întâmplător în cele mai calde regiuni de pe Glob oamenii obișnuiesc să aibă un comportament foarte responsabil în lunile de caniculă, să bea ceaiuri fierbinți și să facă băi la temperaturi înalte. Oricât de mult ți s-ar părea că-ți va fi mai cald, de fapt îți vei educa organismul să se adapteze mai bine la factorii de stres legați de temperatura mare care vin din exterior.

„Mulți caută să cumpere ventilatoare scumpe sau să înghețe sticle de apă caldă, dar una dintre cele mai simple modalități de a se răcori este să facă de fapt o baie fierbinte”, spune un medic citat de Mirror.uk.

Acesta recomandă oamenilor să bea băuturi calde și, de asemenea, să facă băi fierbinți atunci când simt că nu mai pot face față temperaturii prea mari din mediul exterior.

Dacă nu vei asculta această recomandare și vei alege, de exemplu, să bei un suc carbogazos cu multă gheață, te vei simți mai bine pentru câteva minute, după care organismul tău va resimți respectiva bătură rece ca pe un real șoc și vei începe să transpiri excesiv, vei resimți în mod acut senzația de sete și evident că-ți va fi mult mai cald decât îți era înainte să bei acel suc.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentTest: Cunoști anatomia corpului uman?
Articolul următorLa Bulboaca a început Summitul Comunității Politice Europene
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.