Din ce în ce mai mulţi şoferi îşi pun cheile de la maşină în folie de aluminiu. Motivul, cu totul neaşteptat

0
1025

Industria auto este în continuă schimbare și actualizare, inovațiile în producția de vehicule mergând mână în mână cu noile tehnologii. Un exemplu foarte bun este evoluția cheilor de contact ale mașinii este cel mai bun exemplu.

Potrivit unui articol, „cheile de mașină cu un cip sau transponder sunt cheile de contact care au circuite integrate în cip. Circuitul este alimentat de semnalul transmis de computerul vehiculului, deci nu are nevoie de baterii. Când cheia cu transponder este pusă în contact, computerul vehiculului trimite un semnal circuitului. Dacă circuitul nu răspunde vehiculului, nu va avea loc nicio pornire.”

Cheile tip telecomandă sunt foarte frecvente la mașinile noi, nemaifiind necesară introducerea cheii în încuietoarea ușii vehiculului pentru a o deschide. Acesta este doar un exemplu al revoluției sistemelor care au fost modificate la mașini și au generat un plus de confort pentru utilizatori, deoarece este necesar doar să apăsați un buton și încuietorile vehiculului dumneavoastră vor fi deblocate. Totuși, dacă nu iei măsurile de precauție necesare, mașina îți poate fi furată, iar hoții nu ar avea nevoie de cheile tale pentru a face acest lucru.

Ce spun specialiștii

După cum s-a explicat deja, noile chei ale mașinii transmit în mod constant semnale către vehiculul nostru, iar experții avertizează că persoanele care fură mașini pot cumpăra o cheie wireless originală și o pot folosi pentru a reproduce codul de acces al unui anumit vehicul.

Cheile inteligente actuale sau cheile de la distanță sunt foarte practice, dar, din păcate, pot fi sparte cu ușurință.

Așadar, în același mod în care îți protejezi computerul cu un antivirus și încerci să fii atent unde îți ții cardurile de credit, ar trebui să ai grijă de cheile mașinii tale.

Cheile inteligente emit în mod constant unde electromagnetice care sunt în contact cu vehiculul nostru. Fiecare cheie emite un anumit model de undă care deblochează vehiculul atunci când este recunoscut de sistemul său. Procesul de spargere a mecanismului de deschidere al mașinii este foarte simplu, deoarece tot ce aveți nevoie este un amplificator și cunoștințele necesare, pentru a putea replica undele cheii noastre și astfel accesați mașina și luați-o fără a fi nevoie să o forțați.

Oricât de absurd ar părea, cel mai simplu mod de a preveni furtul mașinii tale este acoperirea cheilor inteligente cu folie de aluminiu. Aceasta va împiedica pe cineva să le pirateze și să acceseze cu ușurință mașina noastră, deoarece va acționa ca un scut de protecție, blocând undele electromagnetice ale cheii și, prin urmare, împiedicând procesul de replicare.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCu ce să înlocuieşti orezul alb, varianta mai sănătoasă
Articolul următorDe Duminica Mare la Băxani a fost muzică și voie bună
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.