Dezvoltarea Sănătății în Satele Moldovei: Unitatea Medicală Mobilă Project HOPE

0
37

Projectul HOPE a lansat, în parteneriat cu IMSP CMF Florești, o Unitate Medicală Mobilă (UMM) pentru a furniza servicii medicale în zonele rurale. Scopul acestei UMM-uri este să ofere îngrijire multidisciplinară, inclusiv servicii medicale, psihologice și sociale, la domiciliu pentru cei care nu pot ajunge la o instituție medicală. Aceasta urmărește prevenirea și reducerea riscului de dezvoltare a bolilor cronice. Echipa este compusă dintr-un medic, o asistentă medicală, un psiholog, un șofer și un vehicul Project HOPE.

“Prin eforturile noastre comune, ne așteptăm să obținem rezultate semnificative pentru grupurile noastre țintă și să consolidăm capacitatea de a aborda lacunele actuale în furnizarea de servicii”, a comentat Natia Deisadze, liderul echipei regionale a Project HOPE.

Președintele Consiliului Raional Florești, Vasile Tiltu, a adăugat: “Sunt emoționat de ceea ce se întâmplă în raionul nostru. Mulțumim Project HOPE pentru că a ales să sprijine raionul nostru și cetățenii noștri cu acest proiect. Sperăm că această colaborare va continua pe termen lung și că cetățenii noștri vor beneficia de această asistență.”

Unitatea mobilă va efectua vizite în satele Varvareuca, Putinești și Gura Căinarului.

sursa: facebook.com


Articolul precedentDe 9 mai drochienii au comemorat eroii căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial
Articolul următorLuna mai este luna de conștientizare a cancerului de piele / GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.