Dezvăluire: Vlad Plahotniuc are pașaport cu numele Victor Novak

0
109

Victor Novak este numele din al doilea pașaport al lui Vlad Plahotniuc în Republica Moldova. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, în care a fost invitat președintele democraților Pavel Filip.

Informația a fost dezvăluită în exclusivitate la Jurnal TV, în cadrul talk-show-ului „Secretele Puterii” de către moderatorul emisiunii Alex Cozer, transmite Știri.md. La rândul său, actualul lider al PDM, Pavel Filip, a declarat că nu cunoștea despre acest lucru.

  Știri.md amintește că Vlad Plahotniuc, apare în documentele oficiale ale României cu o altă identitate, Vlad Ulinici. Plahotniuc, și-a schimbat de două ori identitatea în România și a candidat la parlamentarele din noiembrie 2010 cu vechiul său nume. Procuratura Anticorupție a deschis o cauză penală pe numele fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, la sfârșitul lunii octombrie 2019, pentru abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale. Investigațiile vizează și deținerea de dublă identitate de către fostul politician. Dezvăluirile au fost făcute de către peședintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, care susține că Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov ar deține dublă identitate în Republica Moldova. Totodată, ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur a confirmat că la 29 octombrie a fost pornită o cauză penală pe faptul obţinerii de către fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a celui de-al doilea paşaport al Republicii Moldova, cu o altă identitate. Documentele ar fi fost eliberate atunci, când în funcția de director al Agenției Servicii Publice (ASP) era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului lider PDM, Pavel Filip. Între timp, Plahotniuc a fost dat în cautare internațională, atât de către organele de drept ale Republicii Moldova, cât și de către cele din Federația Rusă, unde acesta este cercetat pentru trafic de droguri. Vladimir Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, potrivit unor surse, prin regiunea transnistreană, cedând astfel puterea coaliției PSRM/ACUM.

Foto: pdm.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.