Despre războiul din Ucraina, în stil telegrafic

0
69

   Fără îndoială, cap de afiș ieri a fost atacul  efectuat cu rachete de croazieră Kalibr, lansate de ruși dintr-un submarin din Marea Neagră asupra orașului Vinița, aflat la 160 kilometri de orașul Soroca. 

*Un cunoscut disident politic, Natan Scearanski, născut la Donețk, fost viceprim-ministru și ministru în mai multe guverne ale Israelului, actualmente persoană publică israeliană, a declarat că „… Putin a spus că nu există o astfel de țară (Ucraina), că nu are istorie – nimic,  dar niciodată până acum Ucraina nu a fost atât de prezentă în centrul istoriei mondiale”.

*Aflat la Haaga, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un discurs la Haga privind responsabilitatea Federației Ruse pentru crimele din Ucraina. Președintele a început cu doborârea unui avion de linie Malaysian Airlines de asupra Donbasului și a continuat cu atacul asupra Viniței.

* Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că întărirea armatei Moldovei nu creează riscuri pentru Rusia, iar Chișinăul nu ar trebui să vadă o amenințare din partea Moscovei – ar fi bine să se caute „relații bune”: „Moldova nu ar trebui să vadă nicio amenințare. Acest lucru este complet absurd. Probabil, cineva o va compara cu Ucraina. Dar aici orice comparație este absolut nepotrivită”.

* OSCE își va relua activitatea în Ucraina în următoarele săptămâni, a declarat ambasadorul SUA la organizație, Michael Carpenter, într-un interviu pentru TSN.

*Serbia continuă să demonstreze că rămâne fidelă prieteniei cu Federația Rusă. Astfel, președintele sârb Aleksandar Vucic a spus că „iadul e hărăzit întregii lumi”, dacă Occidentul nu acceptă cererile liderului ocupanților ruși, Vladimir Putin, cu privire la Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.