Descoperiți India! Oportunități economice în Odisha

0
54

   Odisha este renumit pentru istoria sa glorioasă, arhitectura antică, fauna sălbatică și viața marină, precum și pentru cultura tribală bogată. În Odisha există 30 de districte administrative cu o populație totală de 43.7 milioane de persoane. Există 485 km de linie de coastă de-a lungul Golfului Bengal.

    Cultura tribală bogată contribuie la dezvoltarea economiei. A fost înregistrat un produs intern statal brut în valoare de 57.5 miliarde USD în anul fiscal 2018-2019. A fost înregistrat un influx de 616 milioane USD în perioada aprilie 2000 – septembrie 2020.

Puncte forte

50% din capacitatea de topirea a aluminiului din India, precum și 20% din capacitatea de fabricare a oțelului se află în Odisha, cu o creștere rapidă a venitului.

Capitala statului Odisha, Bhubaneswar, a fost numită al treilea cel mai favorabil oraș pentru afaceri, fapt datorat reformelor.

Orissa Industries Act 2004 a fost una dintre primele legislații pentru sistemul de autorizare de tip ghișeu unic.

Go-iPLUS este un sistem de informare cu privire la infrastructură și terenul industrial care ajută investitorii să selecteze teren.

În Odisha există 3 porturi – Paradip, Dhamra și Gopalpur. Portul Paradip, cu o capacitate de 127 milioane de tone, este cel mai mare port din India de Est.

 Sectoare cheie de creștere

  • Automobile
  • Componente automobile
  • Aviație
  • Biotehnologie
  • Sectorul chimic

Oportunități de investiții

Zona națională de investiții și fabricare se întinde pe o suprafață de 16,325 hectare în Kalinganagar.

Regiunea de investiții în produse din petroleum, produse chimice si petrochimice se întinde pe o suprafață de 27,500 hectare.

Clusterul din Bhubaneswar pentru fabricarea electronicelor se întinde pe o arie de 87 hectare, cu o valoare așteptată de investiții de 32 milioane USD.

Coridorul economic al Coastei de Est face legătura între Calcuta, Bengalul de Vest, și Kanyakumari, Tamil Nadu

 Politici

Politica de film de stat din Odisha 2019 – ajută la promovarea filmelor, facilitarea filmelor turistice și transformarea statului Odisha într-o destinație pentru filmarea filmelor.

Politica pentru agricultură Samrudhi 2020 – se axează pe bunăstarea fermierilor și asigurarea unei creșteri sustenabile, stabile și durabile

Schema fondului pentru inovare a tinerilor din Odisha – are scopul de a motiva, facilita și de a atrage idei inovative, de a promova produse și servicii inovative, de a a promova start-upurile pentru a ajuta la creșterea economică din Odisha.

Politica de procesare a alimentelor din Odisha 2016 – are scopul de a mări influxul de investiții

Politica ICT 2014 – are viziunea de a dezvolta industriile IT/ITES/ESDM în vederea creșterii economice și a creării oportunităților de angajare.

Politica biotehnologiei din Odisha 2018 – are scopul de a prioritiza cercetarea și dezvoltarea tehnologiei.

Politica fabricării în domeniul apărării și cel aerospațial 2018 – are scopul de a dezvolta un hub de fabricare în domeniul aerospațial și al apărării.

Politica pentru energie regenerabilă din Odisha – ajută la găsirea unei soluții sustenabile pentru a satisface nevoile energetice și pentru a reduce dependența de sursele convenționale de energie.

Politica start-upurilor din Odisha 2016 – ajută la construirea unui ecosistem în stat, de a oferi beneficii și de a eficentiza regulile.

 Agenții

Camera de Comerț și Industrie Utkal

contactus@utkalchamber.in

+91-674-2362598

 Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii din Odisha

http://www.msmeodisha.gov.in/index.htm

+91-674-2394121, 2393055

 Invest Odisha

https://investodisha.gov.in/

1800 345 7111

Make in Odisha

https://mio.investodisha.gov.in/

+91-674-2536857

 Corporația pentru Promovare Industrială și Investiții din Odisha

info@investodisha.org

+91-674-2542601/03

Articolul precedentDeclarația Secretarului de Externe la reuniunea la nivel înalt a CSONU privind „Menținerea păcii și securității internaționale: susținerea multilateralismului și a sistemului internațional susținut de Națiunile Unite”
Articolul următorIon Babici, liderul OT PAS Soroca, pe locul 49 pe lista partidului, Iar Sergiu Lazarenco este pe locul 40, pentru alegerile din 11 iulie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.