Declarația de presă a Ministerului Afacerilor Externe din India despre comentariile recente ale persoanelor și entităților străine cu privire la protestele fermierilor

0
51

Parlamentul Indiei, după o dezbatere și o discuție completă, a adoptat o legislație reformistă referitoare la sectorul agricol. Aceste reforme oferă acces extins pe piață și au oferit o mai mare flexibilitate fermierilor. De asemenea, acestea deschid calea către o agricultură durabilă din punct de vedere economic și ecologic.

O mică parte a fermierilor din India au anumite rețineri cu privire la aceste reforme. Respectând sentimentele protestatarilor, Guvernul Indiei a inițiat o serie de discuții cu reprezentanții lor. Miniștrii Uniunii au luat parte la negocieri având loc deja unsprezece runde de discuții. Guvernul s-a oferit chiar să mențină legile în așteptare, o ofertă iterată de Primul Ministru al Indiei.

Cu toate acestea, este regretabil să vedem grupuri de interese învestite care încearcă să pună în aplicare aceste proteste și să le deraieze. Acest lucru s-a dovedit în mod flagrant pe data de 26 ianuarie, Ziua Republicii Indiei. Aniversarea inaugurării Constituției Indiei, o comemorare națională, a fost dezonorată, iar violența și vandalismul au avut loc în capitala Indiei.

Unele dintre aceste grupuri de interese au încercat, de asemenea, să mobilizeze sprijinul internațional împotriva Indiei. Instigate de astfel de elemente marginale, statuile Mahatma Gandhi au fost profanate în părți ale lumii. Acest lucru este extrem de deranjant pentru India și pentru societatea civilizată de pretutindeni.

Forțele de poliție indiene au gestionat aceste proteste cu cea mai mare reținere. Se poate observa că sute de bărbați și femei polițiști au fost atacați fizic și, în unele cazuri, înjunghiate și rănite grav.

Aceste proteste trebuie văzute în contextul eticii și politicii democratice ale Indiei, precum și în eforturile guvernului și ale grupurilor de fermieri în cauză pentru a rezolva această problemă.

Înainte de a ne grăbi să comentăm astfel de chestiuni, am îndemna să se constate faptele și să se întreprindă o înțelegere adecvată a problemelor în cauză. Tentația hashtag-urilor și a comentariilor senzaționaliste de pe rețelele sociale, mai ales atunci când sunt promovate de vedete și de alții, nu este nici corectă, nici responsabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.