De mâine intrăm în Postul Crăciunului

0
91

 Conform Calendarului Ortodox, Postul Crăciunului, în anul 2020, începe în data de 15 noiembrie și se va încheia în 24 decembrie, lăsând sec în seara Sfântului Filip, pe data de 14 noiembrie. În perioada postului nu se organizează nici nunți, nici botezuri.

 Prin durata lui de 40 de zile, ne amintim de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Astfel, creștinii ținând Postul Crăciunul de 40 de zile, se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.

 În zilele de marți și joi se face dezlegare la untdelemn și vin. Mai mult, sâmbetele și duminicile, până pe data de 20 decembrie, inclusiv, se dezleagă de untdelemn, pește și vin.


Articolul precedentGata cu agitația și propaganda! Ne întâlnim cu toții la Secțiile de votare!
Articolul următorCum să facem diferența dintre gripă și Covid 19 ?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.