De luni, 24 mai, toate punctele de trecere a frontierei vor fi restabilite

0
1901

 Începând cu ziua de luni, 24 mai, ora 08:00, traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, singurul punct de trecere a frontierei care va rămâne nefuncțional este Lipcani-Rădăuți Prut, din cauza că partea română nu reia, deocamdată, activitatea acestuia. Astfel, autoritățile Republicii Moldova se află în imposibilitate de a redeschide traficul prin punctul de trecere menționat.

În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, autoritățile de la Chișinău au decis ca din data de 14 martie 2020 să fie sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România și Ucraina. Până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei erau deschise traficului.

Conform surse citate, în continuare, la trecerea frontierei de stat se vor menține restricțiile impuse în perioada de pandemie.

foto: Serviciul Vamal

Articolul precedentTații de la IET „Steluța” au fost instruiți
Articolul următorConcurs foto cu premii: Mini Miss și Mister Soroca!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.