De ce trandafirii roşii sunt simbolul iubirii. Efectul neașteptat pe care îl au aceste flori asupra creierului

0
85

De ce trandafirii roşii sunt simbolul iubirii este întrebarea multor oameni, femei sau bărbați, care au trăit adevărate minuni oferind sau primind acest tip de floare. Multe căsnicii au fost întemeiate după ce trandafirii roșii și-au făcut treaba, devenind astfel în timp simbolul iubirii supreme.

De ce trandafirii roşii sunt simbolul iubirii

De asemenea, trandafirii roșii creează și cel mai confortabil spațiu, ajutând la relaxare, stimulând sentimentele bune și în același timp făcându-și simțită prezența printr-un parfum unic.

În plus, trandafirii roșii pot fi câștigați, dar în același timp pot să fie un simbol al unor date comemorative speciale, așa cum este Dia dos Namorados, care se comemorează în Brazilia pe 12 iunie. În această zi, trandafirii roșii ocupă cel mai important loc.

Trandafirii roșii sunt oferiți de secole

Obiceiul de a oferi trandafiri roși este cunoscut de secole, după cum sugerează atât tradiția transmisă de generații, cât și înregistrările prezente în literatură. Spre exemplu, operele lui Shakespeare.

Trandafirul roșu continuă să fie o floare foarte expresivă și, după cum știm, este legată în principal de dragoste. Pe de altă parte, reprezintă delicatețe, sau afecțiune și tandrețe. Trandafirul roșu mai este și un sinonim al păcii și al purității, având o mare semnificație spirituală.

Trandafirii roșii au mai multe semnificații

Cei care se întreabă de ce trandafirii roşii sunt simbolul iubirii trebuie să știe că în ciuda numărului mare de semnificații pe care petalele sale frumoase le au, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, arată că unele efecte fiziologice pot fi percepute atunci când o persoană este pusă să privească trandafiri roșii.

Aceste efecte fiziologice sunt asociate cu reducerea a două niveluri de oxi-hemoglobină în prefrontal cortex, care promovează relaxarea psihologică și fizică și umorul mai bun.

Trandafirii roșii reduc stresul

În plus, în spitale, prezența trandafirilor roși în camerele unor pacienți a fost asociată și cu o stare mai bună post-operatorie, reducând stresul, conform unui alt articol publicat în Journal of Medicina alternativa si complementara.

Toate acestea fiins spuse, aceste studiu despre trandafirii roșii întăresc nu doar influența lor pozitivă asupra vieții oamenilor, dar și evidențiază rolul pe care elementele naturii îl mai au în societatea noastră atât de afectată de tehnologie, pe lângă îmbunătățirea calității artei.

De ce trandafirii roşii sunt simbolul iubirii

În cultura occidentală, trandafirul roșu este un simbol al dragostei și al frumuseții foarte răspândit. Trandafirul roșu este întâlnit peste tot: în poezie, literatură, arta clasică și filme contemporane.

De asemenea, în perioada antică, în Grecia, China, Egipt și în Imperiul Roman, trandafirii roșii, erau unele dintre cele mai admirate, populare și cultivate flori.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDumitru Andrieș: “Am fost martorul așa zisei “eliberări” a Basarabiei” / VIDEO
Articolul următorSecretul dietei daneze. Cum slăbești 9 kilograme în doar 13 zile
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.