De ce se rupe prima floare la ardei. Grădinarii experţi procedează mereu aşa

0
23888

Este nevoie de aproximativ 75 de zile pentru ca un ardei să se maturizeze și de încă două până la trei săptămâni pentru a-și dezvolta culoarea complet coaptă de roșu, galben, portocaliu sau altă nuanță în funcție de soi. Din acest motiv, este bine să pui răsadurile în pământ din timp.

De asemenea, grădinarii îți recomandă să fii atent și la modul de plantare pentru a te bucura de legume sănătoase. Așează răsadurile în pământ la 40 de centimetri distanță unul față de altul, în rânduri între care spațiul este de 70-85 de centimetri. Poți apela și la un țăruș pentru a sprijini planta, dacă e cazul.

De ce se rupe prima floare la ardei, potrivit experților

Unele gospodine au obiceiul de a ciupi unele frunze de pe răsaduri sau de a le rupe, dacă sunt în număr prea mare, pentru a lăsa partea inferioară a tulpinii goală pentru plantat. Este în regulă să faci acest lucru, însă cu grijă pentru a evita ruperea sau expunerea prea mare a tulpinii.

Un alt obicei ce este indicat să fie pus în practică se referă la ruperea primei flori de la ardei. Grădinarii cu experiență procedează întotdeauna în acest fel pentru a stimula planta să direcționeze mai multă energie spre dezvoltarea frunzelor și a ramurilor laterale, în loc să încurajeze producerea fructelor în stadii incipiente. În acest fel, planta va fi mai ramificată și mai viguroasă.

Ce se întâmplă când rupi prima floare de la răsaduri

De asemenea, prin ruperea primei flori de la ardei, planta transmite mai multă energie către rădăcini. În acest fel, sistemul radicular al răsadului devine mai sănătos, mai puternic, furnizând totodată legumei o cantitate mai mare de nutrienți pentru a dezvolta fructe aromate.

Prima floare a ardeilor dă naștere la primul fruct, însă planta se află încă într-un stadiu incipient de dezvoltare. Prin ruperea ei, practic blochezi producerea de fructe într-un moment prematur, în care planta nu a ajuns la maturitate, potrivit grădinarilor experimentați.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentEtapă de vis pentru fotbaliștii soroceni – 6 puncte acumulate, 10 goluri marcate și nici un gol primit în propria poartă!
Articolul următorCentrul de Creație a Copiilor Drochia a dat startul Faptelor Bune / FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.