Dacă în raionul Soroca pentru o funcție de primar „se luptă” aproape cinci persoane, în 23 de localități în cursă s-a înscris doar un singur candidat

0
195

  La alegerile locale, în 23 de localități din Republica Moldova, în cursa pentru primărie, s-au înscris doar câte un singur candidat. Legislaţia prevede o procedură specială în astfel de cazuri, scrie stiri.md cu trimitere la tvrmoldova.md

  Alegerile cu un singur candidat vor fi declarate valabile doar dacă la urne se vor prezenta o pătrime din numărul de alegători înscrişi în listă.

Bucovăţ e singurul oraș din Republica Moldova unde, în buletinul de vot pentru funcţia de primar, va fi trecut un singur nume, cel al actualului primar, Mariana Dîmcenco.

MARIANA DÎMCENCO, candidat la funcţia de primar al oraşului Bucovăţ: „Eu sunt încrezută în oameni şi întotdeauna am fost încrezută în aceşti patru ani că doar împreună putem să construim proiecte, să construim drumuri să avem rezultate.”

Singur în cursa electorală este şi Ion Borş, primarul satului Cîşla, raionul Teleneşti. Alesul local nu a avut contracandidaţi nici la alegerile din 2019.

ION BORŞ, candidat la funcţia de primar al satului Cîşla, raionul Teleneşti: „La sigur, dacă eu nu candidam erau trei patru concurenţi. Doar că o dată ce am candidat eu, probabil că teamă că nu vor lua nici 40 de voturi. Cred că nu ar reuşi să facă lucruri frumoase câte s-au făcut la moment în cele două mandate pe care le-am avut.”

Din cele 23 de localitati cu un singur candidat, două sunt din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. 11 dintre candidaţi au fost înaintaţi de Partidul Acţiune şi Solidaritate, patru candidează independenţi, trei sunt din partea Partidului Social Democrat European, câte doi de la PSRM şi Partidul Politic Şansă, iar unul reprezintă Partidul Popular Democrat Modern.

APARTENENŢA POLITICĂ A CANDIDAŢILOR

PAS                                11 candidaţi
Independenţi                    4 candidaţi
PSDE                               3 candidaţi
PSRM                               2 candidaţi
P.P. “Şansa”                      2 candidaţi
PPDM                               1 candidat

ALEXANDRU BERLINSCHI, secretar, Comisia Electorală Centrală: „Codul spune foarte clar, atunci când vine vorba despre organizarea alegerilor.Trebuie să fie acea rată de participare. Adică la urne urmează să se prezinte cel puţin o pătrime din numărul total de alegători.”

Partidul Acţiune şi Solidaritatea, care are majoritatea parlamentară, nu a înaintat niciun candidat la funcţia de primar în cele 26 de localităţi din  Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Articolul precedentAlte 10 sate din RM au acces la apă bună și servicii de canalizare. Printre acestea și satele Șeptelici și Miciurin
Articolul următor«Молдова идет по стопам Украины»: пропагандисты продолжают разжигать тему «войны с Приднестровьем»
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.