Dacă angajații din sectorul privat vor primi un ajutor unic de 3000 de lei, cei din sectorul privat depind de potența financiară a angajatorului

0
435
dacă în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13.940 de lei, atunci în 2020 este deja 18.122 de lei.
  După cum v-am informat deja, angajații din sectorul public, cu un salariu mai mic de 15.000 de lei (brut), vor primi un ajutor unic de 3.000 de lei (în două tranșe câte 1.500 de lei). Nu același lucru se poate spune și despre angajații din sectorul privat.

Or, recent prim-ministra, Natalia Gavrilița, a declarat că în sectorul privat discuțiile despre majorarea salariului și acordarea ajutoarelor trebuie purtate cu angajatorii/patronii. „Nu putem spune unei companii private cât să fie salariul unui angajat… Noi am reglementat salariul minim, aceasta este unica modalitate de a reglementa salariile în sectorul privat”.

Vă reamintim că, în Republica Moldova numărul angajaților în sectorul bugetar este de circa 200.000 de persoane, iar în sectorul privat – de circa 600.000 de persoane.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedent7 motive pentru care zmeura este o gustare potrivită. Efectele nebănuite asupra creierului
Articolul următorVoi știți cât de importantă este o plimbare de numai 2 minute după masă?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.