Curiozități (I): Râde, dacă vrei să slăbești

0
60

Curiozități care ți se vor părea amuzante, dar care, în urma statisticilor, arată cât de puține lucruri cunoaștem despre lumea înconjurătoare. Citește curiozități despre lumea în care trăim.

*În fiecare an experții detectează în jur de 500.000 de cutremure în toată lumea. 100.000 dintre acestea sunt simțite de oameni și 100 provoacă daune.

*S-a demonstrat științific că râsul poate ajută o persoană să piardă din greutate.

*Elefantul este singurul animal care are patru genunchi.

*Aproximativ două treimi dintre oameni își înclină capul spre dreapta când sărută.

*Americanii consumă aproximativ 18 hectare de pizza pe zi.

*Barajul Hoover din SUA a fost proiectat să reziste pentru cel puțin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei construcții nu se va întări complet decât peste 500 de ani.

*Aproximativ 90% din populația întregii planete locuiește în emisfera nordică.

*Balenă albastră este animalul care produce cele mai puternice sunete (până la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apă la o distanță de până la 850 de kilometri.

*Te-ai gândit câtă benzină ți-ar trebui ca să poți înconjura planetă cu propriul automobil? Ei bine, în rezervorul unui avion Boeing poate încăpea suficient combustibil încât să poți face acest lucru de patru ori.

*Cei mai tineri părinți din istorie ( doi copii cu vârste de 8, respectiv 9 ani) au trăit în China. Copilul lor s-a născut în anul 1910.

Va urma.

SURSA: libertatea.ro

Articolul precedentCe se întâmplă dacă arzi un cățel de usturoi. Clipul care face furori pe Internet
Articolul următorDe ce pisica nu stă în brațe și fuge. Ce secret ascunde gestul ei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.