Cașcavalul este consumat pe tot globul, datorită gustului său bogat și texturii cremoase pe care o are. Un cașcaval de bună calitate costă destul de mult, iar toate ingredientele sale nutritive sunt prezentate în mod corect pe etichetă. Specialiștii recomandă să evităm cașcavalul feliat și ambalat în vid, pentru că nu este neapărat un produs de calitate.
În plus, un cașcaval cauciucat sau gumat nu este un produs de cea mai bună calitate, pentru că acesta conține ulei de palmier și grăsimi hidrogenate. Așadar, pentru a afla care cașcaval este bun sau nu, putem recurge la un test simplu.
Utilizați două pahare de apă fierbinte
Pentru acest lucru aveți nevoie de două pahare pline cu apă fierbinte. Apoi puneți câte o bucată de cașcaval în fiecare pahar. Nu le scoateți imediat, ci așteptați aproximativ 30 de secunde. După acest timp, scoateți pe rând bucățile și verificați-le consistența.
Prima dată, dacă cașcavalul se întinde doar puțin și care se mai și rupe, înseamnă că nu este printre cele mai de calitate tipuri de cașcaval. În schimb, dacă cașcavalulse întinde perfect, dar nu se rupe, înseamnă că este un tip de cea mai bună calitate.
Semnele care arată că tipul de cașcaval nu este unul bun
În comerț se regăsesc tot mai multe sortimente de cașcaval, însă unele pot fi și toxice pentru consumatori. Ele pot provoca probleme de sănătate și ar trebui evitate cu orice preț.
Sortimentele de calitate proastă pot conține aditivi, conservanți sau alte substanțe nocive care să reducă calitatea produsului și să prezinte riscuri pentru sănătate. Așadar, evită produsele care conțin stabilizatori, conservanți sau coloranți artificiali. Aceste substanțe pot să afecteze calitatea gustului, dar și să prezinte riscuri pentru sănătate pe termen lung.
Pentru a vedea articolul, vedeți pe playtech.ro