Cum să salvezi o floare

0
58

Dacă îți este greu să păstrezi florile vii și proaspete, libertatea.ro ți-a pregătit câteva sfaturi pentru ca buchetele tale să revină la viață. 

Asigură-te că îți păstrezi florile într-un loc răcoros. Nu le lăsa la soare sau aproape de calorifer, deoarece acest lucru nu va face decât să accelereze procesul de ofilire. Dacă alegi să pui buchetul în frigider în timp ce descărci cumpărăturile sau găsești o vază, asigură-te că îl pui departe de ventilator sau de gura de aerisire prin care intră aerul rece în frigider.

Florilor proaspăt tăiate nu le plac temperaturile extreme. Este posibil să plănuiești să păstrezi florile împachetate până când le poți dărui persoanei speciale, dar cel mai bine este să despachetezi tulpinile și să așezi buchetul într-o vază cu apă. Păstrează apa călduță – nu vrei să încălzești sau să îngheți florile. Lasă vaza într-un loc răcoros, cum ar fi garajul sau subsolul, deoarece temperatura ideală pentru conservarea florilor tăiate este de aproximativ 8-10  grade. Când ești gata să lași florile într-un loc, folosește un cuțit ascuțit sau o pereche de foarfece și vaza pe care ai ales-o. Desfă celofanul și îndepărtează legătura care ține tulpinile împreună. Împarte buchetul în secțiuni de flori asemănătoare și întinde-le pe tejghea sau pe masa de lucru.

Toarnă pachetul de hrană pentru flori în vază și umple-o pe trei sferturi cu apă călduță. Alege mai întâi florile pe care vrei să le aranjezi, taie aproximativ 2 până la 2,5 cm din fiecare tulpină și scufundă imediat florile în vaza cu apă.

Asigură-te că tai într-un unghi pentru a maximiza cantitatea de apă pe care o pot bea tulpinile. Apoi, aranjează florile în orice mod dorești. Expune vaza de flori departe de lumina directă a soarelui și de gurile de ventilație de încălzire sau de răcire. Scurge apa la fiecare câteva zile, clătește vaza și înlocuiește-o cu apă curată. Taie aproximativ 2,5 cm din tulpini și aranjează-le din nou în vază.

Sursa: libertatea.ro

 

Articolul precedentAmenințat cu răfuiala fizică, un consilier a decis să părăsească fracțiunea PSRM
Articolul următor„Observatorul e Nord” a câștigat trei premii, la Concursul profesional pentru anul 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.