Cum să evităm intoxicarea cu dioxid de carbon în perioada fermentării vinului

0
63

Este bine să știți!

Direcţia Situaţii Excepţionale mun. Soroca atenționează populația să fie foarte prudentă la procesul de fermentare a vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în încăperile închise, specialiștii recomandă:

EVITAȚI intrarea în încăperile în care are loc procesul de fermentare a vinului, fără a asigura ventilarea prealabilă;

EXCLUDEȚI amplasarea recipientelor cu must pentru fermentare în spații închise;

ANUNȚAȚI pe cineva că veți intra într-o astfel de încăpere;

VERIFICAȚI concentrația de oxigen în încăperea în care întrați, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă că nu există suficient oxigen;

NU INTRAȚI fără echipament de protecție în încăperea în care există deja o victimă, pentru că este posibil să vă intoxicați și dumneavoastră.

Simptome ale intoxicării:

Expunere redusă: dureri de cap, amețeli.

Expunere medie: dureri de cap persistente, amețeli, somnolență, vomă, puls rapid, reflexe și judecată încetinită.

Expunere ridicată — convulsii, comă, deces.

Primul ajutor:

* scoaterea imediată a persoanei din zona de risc;

* aerisirea încăperii prin deschiderea ușilor și ferestrelor;

* apelarea Serviciului 112;

* aport de aer cât mai rapid posibil.

Cetățeni, nu uitați! Printr-un comportament preventiv vă salvați viața! În caz de situații de urgență, apelați 112.

Eugeniu DOGA, șeful SP al DSE mun. Soroca, maior al s/i


Articolul precedentA lăsat soțul cu nouă copii și a plecat: Povestea unui tată din Florești / VIDEO
Articolul următorCOVID-19 revine? Află câte cazuri au fost înregistrate la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.