Cum plantezi morcovi cu hârtia igienică din baie

0
302

Nopțile lungi de iarnă tocmai au trecut, soarele stă mai mult timp pe cer, solul începe să se încălzească, iar polenizatorii ies din hibernare. Această perioadă a anului este, probabil, cea mai interesantă, dar și plină de nervi pentru toți grădinarii. A venit momentul să pregătești curtea și să plantezi semințe în pământ.

Cum să plantezi marcovi cu banala hârtie igienică

Primăvara, această sarcină consumă cel mai mult timp. Indiferent dacă vrei să plantezi flori sau semințe în interior sau în aer liber, totul necesită multă răbdare. În cazul în care sămânța este mică, treaba devine și mai migăloasă. De pildă, varza creață (kale), salata verde, ierburile și morcovii sunt toate incredibil de mici și foarte greu de plantat. Însă, un TikToker a dezvăluit o metodă genială pentru semănarea verdețurilor preferate. Trucul include un produs de igienă personală.

Metoda face furori printre grădinari

Pe lângă utilizarea la baie, hârtia igienică poate fi folosită pentru plantarea semințelor mici de grădină, cum ar fi cele de morcovi. Puțină lume știe cât de miraculoasă este în acest sens.

Cum trebuie să procedezi? Este destul de simplu: pune semințele pe hârtia igienică, pliaz-o și bag-o în sol, după care o uzi cu apă și o acoperi cu pământ vegetal. La final, adaugă puțină apă. Nu numai că metoda facilitează plantarea acestor semințe mici, dar hârtia igienică ține și umiditatea, ajutând la germinare.

Reține aceste sfaturi prețioase

Trucul este departe de a fi nou. Cu mulți ani în urmă, grădinarii britanici, care cultivau păstârnac pentru competiție, au descoperit că ar putea începe sezonul devreme cu plantele crescute în tuburi de hârtie. Acestea din urmă protejează rădăcina pivotantă atunci când răsadurile sunt așezate în sol, fiind un detaliu critic, deoarece rănirea poate duce la frunze bifurcate și deformate. Mai recent, americanii au depistat că hârtia protejează morcovii de viermi.

Semne clare că răsadurile sunt prea uscate sau prea umede

Odată ce răsadurile sunt ridicate și cresc, ele trebuie verificate zilnic, pentru a te asigura că nu sunt nici prea umede, nici prea uscate. Îți sugerăm să le uzi de sus, prin picurare. Dacă pământul nu are apă deloc, grăbește rehidratarea folosind o sticlă cu pulverizator. Pe de altă parte, apariția mucegaiului vizibil înseamnă că tuburile sunt prea umede.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCe a pățit un bărbat care a mâncat câte 33 de ouă în fiecare zi, timp de o săptămână
Articolul următorChina duce inteligența artificială la un alt nivel: prezentatoarea de știri AI nu doar zâmbește la cameră
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.