Cum păstrezi liliacul proaspăt mai multe zile. Ce efect are, dacă îl pui în vază

0
367

Liliacul este un arbust atât de atrăgător! Multe gospodine care locuiesc la casă obișnuiesc să îl îngrijească pentru a produce flori frumoase, care să fie puncte de atracție în peisajul de ansamblu. De cele mai multe ori, această plantă poate fi sesizată de-a lungul marginilor proprietăților sau în gardurile vii.

Una dintre problemele puse de gospodine are legătură cu nivelul de dificultate a creșterii liliacului. Această plantă este, în general, ușor de întreținut. Trebuie să fie tăiată și fertilizată anual pentru a crește frumos. În perioadele de secetă, e nevoie să fie udată mai des decât de obicei.

Cât de repede crește arbustul de liliac

Dacă liliacul este bine îngrijit, produce flori superbe într-o perioadă relativ medie ca timp. Arbustul (sau arborele, fiind unul și același lucru în cazul acestei plante) prezintă o rată de creștere moderată. Odată ce a înflorit, te vei bucura de note de culoare pur și simplu magice.

Unele femei, mai ales cele iubitoare de flori, obișnuiesc să taie câteva ramuri de liliac și să le pună în vază, pe masă, în bucătărie, sufragerie sau pe terasă, pentru a oferi un plus estetic încăperii, precum și un miros fin și elegant. Multe nu cunosc însă, metoda prin care pot prelungi viața florilor.

Cum tai liliacul pentru a rezista mai mult în vază

După ce ai tăiat ramurile de liliac, înainte de a le pune în vază, acordă din nou atenție tulpinii. Taie-o cu un cutter profesional pe diagonală, apoi bate-o cu ciocanul de două ori, ușor, nu foarte tare. În acest fel, capătul tulpinii se va ramifica ușor, iar apa își va face efectul eficient.

Un detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere este că liliacul e o plantă ce are nevoie de hidratare multă, comparativ cu altele. Din acest motiv, apa în care stau ramurile cu flori nu trebuie să fie rece, ci caldă – ca de la soare, nu foarte caldă sau fierbinte.

Ce efect au florile de liliac într-o locuință

În unele culturi, nuanțele bogate de violet ale liliacului sunt asociate cu nobilimea. În Feng Shui, acestea reprezintă abundența. Sunt culori care inspiră respect și pot fi folosite pentru a-ți conecta energia la sănătate, prosperitate și bogăție. Practicanții filosofiei chinezești spun că sunt nuanțe de bun augur.

Pentru că movul reprezintă în cromatică o combinație între nuanțe de roșu aprins și albastru rece, acesta poate face trimitere și la armonie și echilibru. Practicanții Feng Shui spun că, dacă vei pune în vază câteva ramuri de liliac, vei invita pacea în sânul locuinței tale.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentVremea schimbă foaia: Cod Galben de ploi, vânt și descărcări electrice
Articolul următorSomnul dulce mult aduce: 5 sfaturi pentru a alege cele mai bune lenjerii de pat
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.