Nimic nu este mai plăcut decât o băutură rece în timpul unei zile caniculare. Dacă nu ai la îndemână gheață, îți vom prezenta un truc foarte simplu pe care îl poți folosi pentru a-ți răci băutura repede.
Cum să răcești rapid orice băutură
Există câteva trucuri ingenioase și ușor de pus în aplicare care te vor ajuta să răcești băutura mai repede, dacă nu dispui în acel moment de gheață. Vei avea nevoie doar de un prosop.
Tot ce trebuie să faci este să înfășori un prosop umed împrejurul sticle de suc sau de apă, după care vei pune recipientul în congelator. Apa din prosop se va evapora foarte repede, extrăgând căldura din băutura noastră.
Un lucru important pe care trebuie să-l știi dacă încerci acest truc este faptul că sticla nu trebuie lăsată foarte mult timp în congelator, deoarece va îngheța. Ar trebui să o lași în jur de 10-15 minute.
Răcește băuturile folosind această metodă
Băuturile reci sunt la mare căutare pe o vreme așa călduroasă. În afară de cea menționată mai sus, mai există o metodă foarte simplă de a răci băuturile repede, dacă ai uitat să le pui în frigider sau congelator.
Ai nevoie doar de trei ingrediente: gheață, apă și sare. Într-un bol încăpător, vom pune cele trei ingrediente, după care punem sticla de suc, apă sau ce băutură ai și o lăsăm timp de circa 2 minute.
Potrivit specialiștilor, băutura se va răci mult mai repede datorită sării, deoarece are nevoie de căldură şi atunci se observă un transfer de căldură de la cutie către amestecul din bol.
Cele două metode pot fi folosite la orice băutură, mai ales la vin, dacă nu vrei să-l diluezi folosind cuburi de gheață sau nu ai răbdare să aștepți până se răcește în frigider.