Cu grijă pentru soroceni: în parcul ”Grigore Vieru a fost instalat un cort anticaniculă / VIDEO

0
301

În contextul temperaturilor extrem de ridicate și a codului galben de caniculă, Direcția Situații Excepționale a instalat un cort anticaniculă în parcul ”Grigore Vieru” din municipiul Soroca. Acest cort vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor, oferind apă și asistență medicală pentru a ajuta la prevenirea problemelor de sănătate cauzate de căldura excesivă.

Zeci de soroceni au beneficiat deja de serviciile oferite la cortul anticaniculă. Fie că au avut nevoie de apă pentru hidratare sau și-au măsurat tensiunea arterială, locuitorii municipiului au găsit aici un refugiu în fața căldurii sufocante.

Recomandările Direcției Situații Excepționale

Pentru a face față temperaturilor ridicate, Direcția Situații Excepționale vine cu o serie de recomandări vitale:

  1. Hidratare constantă: Consumați suficiente lichide pe parcursul zilei, chiar și în lipsa senzației de sete. Apa este esențială pentru a menține corpul hidratat și pentru a preveni insolația și deshidratarea.
  2. Evitarea expunerii prelungite la soare: Încercați să stați în zone umbrite sau răcoroase între orele 11:00 și 16:00, când temperaturile ating vârful maxim.
  3. Îmbrăcăminte adecvată: Purtați haine ușoare și largi, deschise la culoare și din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, care permit pielii să respire.


Articolul precedentMinistra Ala Nemerenco: Din 15 iulie devine funcțional și Centrul Primar de AVC de la Spitalul raional din Florești
Articolul următor„A ucis-o din iubire nebună”. Cum presa modelează percepțiile și stereotipurile legate de violența asupra femeilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.