Cu ce să înlocuieşti orezul alb, varianta mai sănătoasă

0
162

Pentru a avea un stil de viață sănătos, este necesar să renunțăm la anumite alimente. Orezul face parte din multe diete, însă unii au decis să înlocuiască orezul alb cu orezul brun, însă de ce? Care sunt diferențele?

Potrivit specialiștilor, există câteva motive pentru care orezul brun este considerat superior orezului alb, iar argumentul principal este acela că orezul brun este o cereală integrală. Diferența dintre cele două este faptul că orezul brun reprezintă forma neprelucrată de cereale integrale.

Atunci când vorbim despre orezul alb, tărâțele și alți germeni sunt eliminați în timpul procesării. De asemenea, valoarea orezului alb diferă față de alte soiuri de orez, iar acest lucru se datorează faptului că este procesat.

Diferența dintre orezul alb și orezul brun

Este bine de știut că cele cele două tipuri de orez, chiar dacă sunt diferite, provin de la aceeași plantă și, în cele din urmă, din punct de vedere tehnic, sunt același lucru. Singura diferență este faptul că orezul alb este procesat. Orezul brun rămâne intact, iar germenii și tărâțele nu sunt îndepărtate.

Având în vedere că orezul brun nu este procesat, iar tărâțele și germenii nu sunt îndepărtați, cele două conțin numeroși nutrienți și conțin niveluri mari de fibre. Orezul brun are un nivel ridicat de fibre insolubile. Acestea ajută la digestie și previn constipația.

Pe de cealaltă parte, orezul alb este considerat un carbohidrat rafinat, deoarece conține puține fibre. De asemenea, este digerat mai repede decât alți carbohidrați, datorită lipsei fibrelor.

În ceea ce privește alegerea finală, cel mai important lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este sănătatea. Din acest punct de vedere, orezul brun este mai sănătos. Totodată, trebuie să luați în considerare și faptul că orezul alb are indicele glicemic mai mare decât cel brun.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCare este ora la care se bea cafeaua?
Articolul următorDin ce în ce mai mulţi şoferi îşi pun cheile de la maşină în folie de aluminiu. Motivul, cu totul neaşteptat
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.