Corona virusul poate fi ucis cu…mașina

0
164
Foto: pixabay.com

   Savanții de la Universitatea din Georgia au ajuns la concluzia că noul coronavirus moare în proporție de 99.99% dacă lași mașina parcată la soare. Se cunoaște deja că virusul stă pe suprafețele din hîrtie sau carton o zi, iar pe plastic și oțel inoxidabil rezistă chiar și trei zile, la o temperatură ambientală de 22 grade Celsius.

Atunci atunci cînd lași mașina parcată la soare, se creează efectul de seră, iar habitaclul se încălzește foarte tare. Cercetătorii susțin că la o temperatură de 54 grade Celsius virusul moare în proporție de 99.99% în 20 de minute, iar la 65 de grade Celsius în doar 5 minute. Altfel, nu trebuie să lași mașina parcată la soare toată ziua. Dacă, să zicem, că afara sînt 21 de grade Celsius, în mașină temperatura urcă la 45 de grade Celsius în doar o oră, dacă este parcată la soare. Dacă temperatura de afară crește la 26 de grade și cea din mașină urcă la 50 de grade. (INFO OdN)


Articolul precedentTrei întrebări pentru: Marin Avornicița, primarul comunei Bădiceni
Articolul următorVizitați Ţiglăul din Cremenciug, e doar la 30 kilometri de Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.