Coptură cu julfă ca la Bădiceni / „Ghidul bucatelor tradiţionale din raionul Soroca”

0
133

Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.

Ingrediente:
aluatul:
• făină – 1,5 kg
• drojdie – 70 g
• vanilie – 1 pliculeț
• lapte – 600 g
• zahăr – 300 g
Julfa:
• 1 kg macuh cernut, se opărește cu 400 ml apă fiartă.

Preparare:
Se adaugă 400 g de zahăr și 300 g miez de nucă. Se frământă aluatul, se lasă la dospit două ore, după care se întinde turta, se unge cu julfă se face învârtită, se odihnește puțin, apoi se dă la cuptor. Se servește rece, presărând-se cu zahăr tos.

 


Articolul precedentAdormirea Maicii Domnului – tradiții și superstiții
Articolul următorAstăzi vom avea până la +33 grade Celsius, iar mâine sunt posibile ploi. Duminică vom avea doar +18 grade.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.