Coptură cu julfă ca la Bădiceni / „Ghidul bucatelor tradiţionale din raionul Soroca”

0
113

Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.

Ingrediente:
aluatul:
• făină – 1,5 kg
• drojdie – 70 g
• vanilie – 1 pliculeț
• lapte – 600 g
• zahăr – 300 g
Julfa:
• 1 kg macuh cernut, se opărește cu 400 ml apă fiartă.

Preparare:
Se adaugă 400 g de zahăr și 300 g miez de nucă. Se frământă aluatul, se lasă la dospit două ore, după care se întinde turta, se unge cu julfă se face învârtită, se odihnește puțin, apoi se dă la cuptor. Se servește rece, presărând-se cu zahăr tos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.