Copiii de la IET „Steluța” din comuna Bulboci au fost evacuați prin aplicație simulată / VIDEO

0
381

Recent, în comuna Bulboci din raionul Soroca au avut loc aplicații la protecția civilă cu genericul ,,Activitatea Comisiei Situații Excepționale, a efectivului punctului de conducere și formațiunilor de protecție civilă la lichidarea consecințelor situației excepționale pe teritoriul comunei Bulboci”.
Una din aplicațiile organizate, a fost simularea evacuării copiilor de la IET ,,Steluța”, în cazul producerii unei situații excepționale. În cadrul aplicației formațiunile protecției civile dar și reprezentanții mai multor instituții au fost antrenați în situații cum ar fi: evacuarea copiilor și a personalului Instituției Preșcolare, acordarea primului ajutor medical în caz de arsură.

Au participat 64 persoane și 28 copii. Aplicațiile au fost monitorizate de localnici. Scopul acestor simulări fiind verificarea stării de pregătire a responsabililor, monitorizarea activității Comisiei Situații Excepționale locale dar și antrenarea locuitorilor pentru a fi pregătiți de a acționa mereu în astfel de situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.