Conducerea automobilului pe timp de iarnă: evitarea celor mai comune 6 greșeli

0
1192

Cu sezonul rece în plină desfășurare, pregătirea vehiculului pentru condițiile de iarnă este esențială pentru siguranța în trafic. Legislația impune șoferilor responsabilitatea de a adapta autovehiculul la condițiile meteorologice dificile, iar neglijarea acestui aspect poate avea consecințe grave. Iată cele mai frecvente greșeli pe care șoferii le fac și cum le putem evita.

  1. Anvelope necorespunzătoare:Una dintre cele mai grave greșeli este utilizarea anvelopelor de vară sau uzate în condiții de zăpadă, gheață sau polei. Este necesar să echipezi mașina cu anvelope de iarnă, pentru a asigura aderența corespunzătoare pe drumurile alunecoase.
  2. Lipsa lichidului de parbriz rezistent la îngheț:Vizibilitatea optimă este crucială  iarna. Utilizarea unui lichid de parbriz rezistent la îngheț este esențială pentru a evita înghețarea și pentru a asigura o curățare eficientă a parbrizului.
  3. Neîncălzirea corespunzătoare a mașinii:Pornirea imediată în condiții de frig extrem poate afecta motorul. Este recomandat să lași motorul să se încălzească câteva minute înainte de a pleca la drum, asigurând o funcționare optimă a vehiculului.
  4. Viteza excesivă:Adaptarea vitezei la condițiile de drum este esențială. Limita de viteză legală poate fi prea mare în condiții de iarnă, așa că este important să reduci viteza atunci când este necesar.
  5. Folosirea bruscă a frânei:Frânarea bruscă pe drumuri alunecoase poate duce la pierderea controlului. Este recomandat să frânezi treptat, menținând o distanță mai mare față de vehiculele din față.
  6. Subestimarea condițiilor meteo:Ignorarea avertizărilor meteorologice sau subestimarea gravității condițiilor de iarnă poate fi periculoasă. Fii informat și pregătit pentru schimbări neașteptate în starea vremii și a drumurilor.
Articolul precedentCurs valutar 2 decembrie 2023: euro costă 19 lei și 40 de bani, iar dolarul american 17 lei și 78 de bani
Articolul următorDacă dorești să slăbești – cum se pot pierde 9 kilograme în 3 săptămâni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.