Condiții mai bune de acces și joacă în aer liber la grădinița din Dărcăuți

0
200

Deși mai lent decât și-a propus, comunitatea din satul Dărcăuți, raionul Soroca, finalizează implementarea unui proiect foarte util pentru instituția de educație timpurie din localitate. Amintim că Grupul de Inițiativă Locală din sat a lansat un proiect prin care și-a propus să paveze o porțiune de trotuar din curtea grădiniței.

Din cauza pandemiei, implementarea proiectului s-a tărăgănat, dar imediat ce a fost posibil, inițiatorii au reluat lucrările și acum proiectul este pe ultima sută de metri, ne-a comunicat Angela Palamarciuc, lidera Grupului de Inițiativă Locală.

Astfel, grație sumei de 18 mii lei oferiți de AO Casa Speranțelor și cca 8000 lei cu care au contribuit primăria și colectivul grădiniței, a fost posibil de pavat cca 70 metri pătrați de trotuar.

Aceasta înseamnă acces mai bun pentru copii, părinți și condiții bune pentru desfășurarea activităților în aer liber cu copiii de către educatori, mai spune sursa.

Mulțumim AO Casa Speransțelor pentru că ne-a dat posibilitatea să contribuim la îmbunătățirea condițiilor în curtea grădiniței”, a ținut să transmită doamna Palamarciuc.

Grupului de Inițiativă Locală din Dărcăuți are șapte membri activi și a fost creat cu sprijinul AO ”Casa Speranțelor”, în cadrul proiectului ”Formăm lideri pentru comunitate”, cu suportul Fundației Est-Europene, Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale în parteneriat cu Centrul  Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SCD) și Suedia.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articolul precedentUnii moldoveni vor parcurge, din nou, sute de kilometri, ca să voteze
Articolul următor+1062 cazuri noi de COVID-19 în republică: Surpriză neplăcută în raionul  Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.