Concurs de desene pentru elevii de 10-16 ani

0
97

Uniunea Europeană și Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova organizează un concurs de desene la care pot participa elevii cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 ani. Elevii din toată țara pot reda într-un mod artistic una dintre sarcinile actuale și urgente ale omenirii: eficiența energetică și energia regenerabilă, în contextul crizei energetice globale.

 

Termeni și condiții

Toate școlile și organizațiile din Republica Moldova care desfășoară/participă la activități extracurriculare sunt invitate să încurajeze elevii să trimită lucrări la acest concurs de desene.

Eligibilitate

Vor fi luate în considerare doar lucrările individuale, care provin de la participanții care îndeplinesc condițiile de vârstă menționate. Lucrarea pentru concurs trebuie să fie de mărimea A4. Orice tehnică compozițională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj etc.

Data-limită

Data-limită pentru trimiterea lucrărilor este 27 septembrie, 2022.

Unde pot fi expediate lucrările

Participanții sunt rugați să expedieze lucrările scanate până pe data de 27 septembrie, pe adresa de e-mail: veronica.herta@undp.org. Vă rugăm să păstrați desenele originale pentru a putea fi colectate ulterior.

Evaluare

Juriul va evalua lucrările conform următoarelor criterii:

  • relevanța desenelor pentru tema propusă;
  • mesajul principal care trebuie să fie pus în evidență și exprimat prin elemente compoziționale vizuale bine armonizate.

Lucrările vor fi evaluate în funcție de cât de inedit transmit mesajele, precum și în funcție de echilibrul stabilit între elemente (concept, stil, așezare în pagină, design grafic). În urma evaluării vor fi selectați 12 finaliști.

Premii

Toți copiii vor primi diplome de participare, iar cele mai reușite lucrări desemnate de juriu vor fi premiate. Desenele selectate vor fi postate în format electronic pe paginile web și/sau rețelele sociale ale UE, PNUD Moldova, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Cele 12 desene ale finaliștilor vor fi utilizate într-un calendar promoțional pentru anul 2023.

Drepturile de reproducere

Toate lucrările și materialele trimise pentru acest concurs devin proprietatea proiectului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”. Din momentul trimiterii lor, organizatorul concursului are dreptul de a reproduce și expune aceste materiale în scopuri necomerciale.

Concursul este organizat în contextul Săptămânii Europene a Energiei Durabile, care se desfășoară în perioada 26–30 septembrie.

sursa foto: suntparinte.md


Articolul precedentSoroceanul Alexei Taran, directorul ANRE, explică creșterea prețului pentru gazele naturale
Articolul următorSala teatrului “Veniamin Apostol” a fost arhiplină, vezi cu ce spectacol și-a uimit oaspeții / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.