CNAS prelungeşte regimul special de primire a cetățenilor până la data de 15 iulie

0
317
Conform CNAS, la data de 1 ianuarie 2020, de alocații sociale de stat majorate vor beneficia 9046 de persoane vârstnice care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani.

  În contextul prevenirii răspândirii COVID-19 printre beneficiarii săi, Casa Națională de Asigurări Sociale prelungeşte regimul special de primire a cetăţenilor până la data de 15 iulie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNAS.

Potrivit comunicatului, casele teritoriale de asigurări sociale în continuare vor presta servicii de la ora 8.00 până la ora 14.00, după acelaşi orar. În zilele de luni, marți și miercuri specialiștii CTAS vor primi solicitanţii/beneficiarii de pensii, alocații și ajutoare de deces, iar în zilele de joi și vineri vor fi deserviți solicitanţii/beneficiarii de indemnizații adresate familiilor cu copii… Refertor la beneficiarii de pensie, care începând cu 1 iulie anul curent, intenționează să solicite reexaminarea pensiei, cei care nu vor reuşi să fie deserviţi de specialiştii caselor teritoriale în această zi, vor putea depune cererea săptămânile viitoare și tot în zilele de luni până miercuri. Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la organul teritorial de asigurări sociale. Accesul în spaţiile închise va fi asigurat cu respectarea distanţei sociale. Vizitatorii vor fi admiși doar cu condiția că poartă mască de protecție și mănuși. Totodată, pentru siguranţa sanitară în incinta caselor teritoriale, după fiecare două ore de audiență a cetățenilor, timp de 10 minute, va fi efectuată dezinfecţia și aerisirea spaţiilor de primire.

SURSA: IPN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.