Cine și cum ar trebui să pedepsească cetățenii care nu poartă mască în transportul public din Soroca?

0
514

Cu toate că municipiul și raionul Soroca se află sub COD ROȘU de alertă epidemiologică, iar pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost declarată stare de urgenţă în sănătate publică, multe dintre deciziile autorităților din sănătate sunt respectate mai mult pe hârtie decât în realitate. Un exemplu este și transportul public din municipiul Soroca. Pe de o parte cetățenii declară că știu că trebuie să poarte mască și conștientizează importanța acestei măsuri de prevenție. 

Pe de altă parte, mulți ignoră cu bună știință acest lucru, astfel îi pun în pericol pe ceilalți pasageri responsabili. Și chiar dacă călătoriile în transportul public sunt permise doar cu mască, unor soroceni le este în cot de acest lucru. Cine ar putea rezolva problema? Șoferii care nu poartă mască? Polițiștii, sau angajații Agenției Naționale de Transport Auto, ori autoritățile locale care, după cum este și firesc, nu pot sta la pândă în fiecare microbuz? Sau fiecare dintre noi?

Și totuși cine ar trebui să monitorizeze respectarea hotărârilor Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică, și să prevină aceste încălcări pe care le poți vedea cu duiumul la noi? Amintim că municipiul Soroca a fost anul trecut în carantină, pe motiv că multe dintre recomandările medicilor erau ignorate de cetățeni, iar activitatea transportului public a fost sistată. Totuși problema respectării măsurilor de sănătate publică în transportul public din municipiul Soroca nu a fost abordată complex și rezolvată.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.