Certificatul de vaccinare și pașaportul biometric nu permit moldovenilor să meargă în România și Ucraina

0
522

Certificatul de vaccinare anti-COVID-19 nu permite deocamdată accesul liber al moldovenilor cu pașaport biometric nici în România, nici în Ucraina.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, în România putem intra doar dacă facem parte din categoriile incluse la excepții, așa cum se întâmplă de luni de zile.  Guvernul de la București a prelungit starea de alertă până la mijlocul lunii iunie.

În Ucraina, putem intra doar cu un test negativ la COVID, în limbile rusă sau engleză, şi cu o poliță de asigurare COVID-19.

Potrivit Ministerului moldovean de Externe, cetățenii străini care dețin doar certificate care demonstrează că au anticorpi împotriva noului coronavirus sau că s-au vaccinat nu pot intra în Ucraina. În schimb, ţara noastră le permite străinilor să intre în ţară dacă sunt vaccinaţi împotriva noului coronavirus chiar şi cu o singură doză.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, certificatul de vaccinare trebuie emis în una dintre următoarele limbi: română, engleză, germană, italiană sau rusă. (SURSA: Publica.md)

 

Articolul precedentEuro crește cu 12 bani, în comparație cu leul moldovenesc
Articolul următorIurie Tănase este înaintat la funcția de vicepreședinte al raionului Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.